Groene omgeving

Midden in de natuur

De heldere en sobere ruimtes van Destelheide werden in totale symbiose met het prachtige landschap vormgegeven. Ze zijn ingepland in een domein van maar liefst 7 hectaren groot, gelegen op een heuvelwand langs de vallei van de Zevenbronnenbeek.

Natuurpracht

Dworp ligt te midden van de prachtige landschappen van de Zennevallei en het Pajottenland. Wie Destelheide binnentreedt krijgt meteen het gevoel van een kunstenklooster in een groene oase. De omgeving is een wandel- en fietsparadijs boordevol heuvels en valleien, bossen, waterlopen, groene weiden, golvende akkers en oogstrelende vergezichten! Natuurliefhebbers kunnen in de regio ook hun hart ophalen in het Zoniënwoud, het Hallerbos met zijn beroemde hyacinten, de vallei van Zevenbronnen met zijn vele vijvers en de prachtige fietsroute langs het kanaal Brussel-Charleroi.

Vlakbij Brussel

Kunstenaars zoals schilder Pieter Brueghel of schrijver Herman Teirlinck lieten zich inspireren door het Pajottenland. Destelheide ligt op slechts een boogscheut van heel wat culturele toppers in Vlaanderen en Wallonië. Onze grootste troef is misschien wel de nabijheid van Brussel. De band met onze hoofdstad zullen we de komende jaren dan ook verstevigen via allerlei projecten. Meer info over de troeven van de regio op www.destelheide.be

David Van den Hende - docent en muzikant

“Ik kom regelmatig in Destelheide als docent voor stages en cursussen, maar speelde er ook een try-out met mijn muziekgroep Hermitage. Destelheide is echt de ideale plek om een tijdje in afzondering goed door te werken, midden in de natuur. Het had misschien alleen nog in het zuiden van Frankrijk mogen liggen, maar verder is het er echt prima vertoeven.”