Brusselprojecten Archief

Ontdek hier de projecten van:

2014

2015

2016

2017

2018

 

 

 

2018

- NEXT GENERATION, PLEASE!

20 jongeren van het Koninklijk Atheneum E. Hiel uit Schaarbeek nemen, onder begeleiding van kunstenares Leni Huyghe, zelf het woord. Ze fileren speeches, bevragen hun eigen dromen en gaan op zoek naar hun eigen stem en hun plaats in het Europa van de toekomst. Dit traject kadert in het project Next Generation, Please! en bestaat uit een aantal interessante ontmoetingen en een intensieve werkweek van 26 tot 30 maart in Destelheide. Van 9 - 13 mei is het eindresultaat te bewonderen in BOZAR.

- BEELDVERHAAL 2018

Deze samenwerking met de studenten Beeldverhaal van LUCA, School of Arts campus Sint-Lukas Brussel, resulteerde in de expo RELOCATION die te bezichtigen is van juni tot oktober 2018 in de inkomhal van Destelheide.

- PROJECT CENTRUM WEST -NIEUWKOMERS

Deze zomer krijgen we nogmaals een enthousiaste groep jonge nieuwkomers van Centrum West over de vloer. Onder artistieke begeleiding van fotografe Raisa Vandamme gaan ze 3 dagen intensief aan de slag rond alle vormen van (beeld)taal. (Foto-)camera in de hand en “Actie!”.


 

- HET GROTE AMUSEEVOUS JONGERENRAPPORT

Van 14 tot 15 juli neemt een groepje jongeren tussen 18 en 24 jaar Destelheide & Hanenbos stevig onder de loep! Centrale vraag: hoe jongerenproof is onze organisatie? De resultaten van hun kritische onderzoek verwachten we in oktober!

- PROJECT CENTRUM WEST - IMPACTJONGEREN

Turn up the volume! Drop the mic!
Destelheide ontving dit weekend 14 jongeren van Centrum West en Grenoble voor een driedaagse rond rap en de hiphopcultuur. Onder de vleugels van kunstenaar en notoir hiphopfan Eric Vanuytven gingen de jongeren aan de slag met hun eigen verhaal. Ze schreven hun eigen rhymes en creëerden hun eigen beats.
Allemaal in onze opnamestudio!

- GROUNDWORK

Een artistieke werkweek voor jonge individuele kunstenaars.
2 coaches uit diverse disciplines geven één week lang volop input en begeleiden de kunstenaars in het onderzoeken en ontwikkelen van hun eigen traject.
Op het einde van de week presenteren de kunstenaars hun "work in progress"voor een extern publiek.

 

TOP

 

2017

Dit jaar staan er weer veel Brusselse projecten op stapel. Onze samenwerkingen van de afgelopen jaar werpen hun vruchten af. Destelheide bouwt aan een stevige band tussen het groene, afgelegen Dworp en de grootstad Brussel. 
Hieronder vindt u al onze projecten van 2017 terug. 


GebrokenGrens/FrontièreFracturée

Sinds oktober 2016 hebben de leerlingen van het GO! atheneum Anderlecht i.s.m. Destelheide gewerkt aan een concept om een grootschalige reizende installatie te maken. Tijdens tal van brainstormsessies onder begeleiding van Elke & Bruno en Gino Rizzi werden de eerste ontwerpen en tekeningen gemaakt die tijdens een intensieve werkweek in februari in Destelheide zijn uitgewerkt.

Het concept van de installatie is vertrokken uit de vaststelling dat we in een nomadische wereld leven. Mensen zijn steeds onderweg, omdat ze vluchten, omdat ze op zoek zijn, omdat ze ontworteld zijn en nieuwe wortels nodig hebben.   
Het werk heeft een reizende vorm aangenomen en wordt op diverse plekken en festivals in de Brusselse omgeving gepresenteerd.

Het startschot van deze nomadische tour werd op 17 maart in atheneum Anderlecht gegeven. Daarna is het werk nog te zien op BRONKS XL-festival op 22 en 23 april, SuperVliegSuperMouche op 11 juni en  op Spot On Destelheide Festival op 16 september.


 

Museum Night Fever @Villa 'En Pain'

Ook dit jaar heeft Destelheide zich ingezet voor de exclusieve  museumnacht  van  Brussel.  Na  het  succes van het Museum Night Fever-project in de Botanique in 2016, smeten  we  ons  dit  jaar  voor  een  marathon  performance in Villa Empain.

Onder de coaching van de Koekelbergse Alliantie van Knutselaars  creëerden  we  tijdens  een  artistieke  werkweek  (27/02-03/03)  een  performance  die  we  presenteerden op Museum Night Fever. Deze keer dompelden we ons onder in de tentoonstelling ‘Decor’, getoond in de Villa Empain, en maakten we onze eigen tableaux vivants. 
Je kon je verwachten aan levende fonteinen uit wit marmer, een rijkelijk banket met enkel bonen in tomatensaus, een 
ijssculptuur van een dopkaart, de lindy hop en veel ambiance!

Bekijk hier onze after-movie.


 

Fanfakids en de marjoretten van de Vierwinden School

Als  vaste  gasten  in  huis  is  het  trommelgeroffel  van  de Fanfakids ons niet onbekend. Deze keer komen ze niet alleen, maar nemen ze de majoretten groep van de vierwindenschool in Molenbeek mee.

Samen werken ze enkele dagen aan hun présence  als  ensemble.  En  dat  kan  zeker  van  pas  komen wanneer ze in Destelheide tijdens ons festival SPOT ON zullen opduiken op onverwachte momenten!

 

Fanfakids en de marjoretten van de Vierwinden School

 

 


 

Shanti Shanti!

Sinds de start van onze Brusselwerking komt Shanti Shanti voor de tweede keer naar Destelheide. Shanti! Shanti! is een zanggroep voor Brusselse kinderen tussen 6 en 13 jaar. Alle kinderen - afkomstig van de meest verschillende horizonten - zijn welkom.

Shanti! Shanti! heeft oor voor gekke stemmen, rare talen en kleurige klanken. Bovendien kunnen de ouders meezingen! De kinderen worden professioneel begeleid en maken kennis met verschillende zangstijlen. Ze krijgen ook een podium op verschillende festivals en culturele evenementen in binnen-en buitenland.
In Destelheide oefenden ze voor hun optreden op het Klarafestival op 21 maart in het voorprogramma van Syrian Expat Philharmonic en Nationaal Orkest van België.

Shanti! Shanti! is een initiatief van Festival van Vlaanderen Brussel en MET-X Moving Music in partnership met BNP Paribas Fortis. 

 


 

IDENTICITY

Zijn stedelijke jongeren wereldburgers?
Zijn jongeren uit een dorp dommer?
Hebben ‘die van ’t stad’ ooit al eens een levende kip gezien?
En hebben ‘die van’t dorp’ echt elke dag rubberlaarzen aan?

Deze  clichés  zijn  het  vertrekpunt  voor  IDENTICITY.  Een traject  waar  jongeren  op  zoek  gingen  naar  hun  identiteit  in verhouding tot de plek waar ze opgroeien. Cie Barbarie werkte samen met de 6e jaars publiciteitsgrafiek van het koninklijk technisch atheneum Jette en de 5e jaars tuinbouw van het technisch  atheneum  Horteco  aan  een  theatervoorstelling. 
Het traject startte begin dit schooljaar in de klas maar mondde tijdens een werkweek in Destelheide uit in een bijzondere theatervoorstelling die ook op het festival SPOT ON Destelheide voor een publiek getoond wordt op 16 september.

Identicity met Cie Barbarie en BRONKS


 

Beeldverhaal - Luca School of Arts

Elk jaar trekken de studenten Beeldverhaal van Luca School of Arts campus Brussel op tekenbootcamp. Dit jaar strijken ze neer in Destelheide en gaan ze op zoek naar verhalen in en rond het domein.

Elke student maakt vanuit zijn kijk een beeldverhaal dat nadien op originele manier getoond wordt op het festival SPOT ON Destelheide op 16 september.

Luca School of Arts werkt aan de beeldverhalen


 

'Let the beast go!' ZOMERSTAGE BRONKS

Van 14 tot en met 18 augustus nemen BRONKS en Cie Woest de gebouwen van Destelheide over tijdens het ‘Let the beast go’ - BRONKS ZOMERSTAGE.

Manon Avermaete en Paulien Truijen van Cie Woest zien de buitenwereld als één groot podium en een oneindige bron van inspiratie. Tijdens deze zwoele zomerweek zoeken ze samen met jou naar bijzondere locaties op het domein van Destelheide om aan de slag te gaan met danstheater. Heel Destelheide wordt jouw speelterrein!

Samen onderzoek je waarom mensen zich soms verdacht veel gedragen als dieren en dieren zich soms net als mensen gedragen. Een week lang observeer je en creëer je via eenvoudige bewegingen, krachtige & veelzeggende scènes op verschillende locaties.

Het resultaat wordt een locatieperformance die te zien zal zijn op SPOT ON ons nieuw festival in Destelheide op 16 september 2017.

Zomerstage BRONKS


 

SPOT ON Destelheide-Brussels

 
Al  lange  tijd  is  Destelheide  een  plek  voor  jonge talenten  uit  Vlaanderen,  Brussel  en  verder. In  2017 willen  we  dit  graag  in  de  verf  zetten  en organiseren we  voor  het  eerst  SPOT ON!
 
Je  hoort  het  goed,  een  festival in Destelheide!
En niet zomaar één, een festival waar de gebouwen en omgeving van Destelheide ten volle  worden  benut.
In  alle  hoekjes  van  het  domein wordt er gespeeld, gedanst en vooral talent getoond!
Op  16  september  zal  Destelheide  omgevormd worden  tot  een  gratis  en  interactief  locatiefestival. 
Het  programma  bestaat  enkel  uit  resultaten  van projecten  en  residenties  die  in  Destelheide  hebben plaatsgevonden. We gaan dit voorjaar met verschillende partners in zee en tonen talrijke locatieperformances, installaties, concerten e.a.
Kijk voor meer info en de programmatie op www.festivalspot-on.be
 
 
 

 

2016

 

Brusselse artiesten in huis

Dankzij onze uitstekende infrastructuur en een financiële reductie op de verblijfsprijs mogen we in 2016 verschillende Brusselse circus-, dans- en theatergezelschappen verwelkomen. Zij spelen verschillende try-outs in Destelheide voor een enthousiast jongerenpubliek, dat op die manier de artistieke taal van deze gezelschappen en disciplines beter leerde kennen! Hieronder een overzicht van onze Brusselse artiesten in huis in 2016...

Radouan Mriziga - 3600, Quintijn Ketels, RuspaRocket - Revolution, Met X: Shanti!Shanti! & ZWAP, Anna Nilsson - Driften, Anna Karenina Lambrechts, Cie Tumbleweed, Natalia Pieczuro, Jamie Lee, Maria Clara Villalobos, Julie & Hendrik, Laura Aris & Jos Baker, Oana Cosug & co, Cirque Barbette, Project Noord (Pianofabiek)

 

Expo Sébastien Nagy

Fotograaf Sébastien Nagy doet aan urban exploration. Hij maakt geregeld foto’s van op wolkenkrabbers en brengt zo de prachtige skyline van Brussel in beeld, maar evenzeer zoekt hij verlaten plaatsen op en portretteert hij de desolate schoonheid van de stad. 

Zijn eerste expo ooit ging door in Destelheide! Scenograaf Pieter Huybrechts ontwierp een speciale opstelling voor deze tentoonstelling.

Lees hier alles over de expo!

Museum Night Fever-project

Destelheide goes BXL! Tijdens de krokusvakantie gingen tien artistieke jongeren onder begeleiding van Sofie Saller aan de slag rond de kunstwerken van Vincent Glowinski.

Op zaterdag 5 maart, tijdens Museum Night Fever, brachten ze een memorabele marathonperformance in de tentoonstelling van Vincent Glowinki in de Botanique in Brussel. Dinosaurussen kwamen tot leven, skeletten kregen een ziel, en spiegels draaiden alles ondersteboven... ons eerste "extra muros"-project buiten de muren van Destelheide was een waanzinnig succes!

Lees hier alles over het MNF-project!

Kunst & Ride Botanique

Op donderdag 25 februari gingen de studenten van Vivès Hogeschool op Kunst & Ride naar de expo Mater Museum van Vincent Glowinski in Botanique in Brussel. 

De studenten ontmoetten Vincent en kregen een rondleiding door deze bijzondere expo, die we in Destelheide goed kennen vanwege het Museum Night Fever-project dat we met Botanique organiseren.

Jeugd en Muziek - Klankkleuren

Van 11 tot 13 maart 2016 kwamen de kinderen van de sociaal-artistieke werking van Jeugd en Muziek op weekend in Destelheide. Niet om te repeteren voor een van hun concerten maar wel om op een plezierige manier met muziek en beeld bezig te zijn!

De groep bestond uit kinderen van de verschillende ateliers in Brussel: Rhythm & Music (Molenbeek), Culturebeats (Sint-Joost-ten-Node) en twee Klankkleuren-ateliers (Schaarbeek en Laken). Dit weekend is een leuke manier om de
ateliers samen te brengen en gezamenlijk te componeren, te knippen en te plakken, te fotograferen, te zingen,… Het programma bestond uit een atelier van klankkunstenares Inge van den Kroonenberg en een atelier van video- en geluidsartieste
Sophie Vanhomwegen.

Modeweek LUCA en Anita Evenepoel

Van 21 tot 25 maart 2016 vertoefden zo’n 60 studenten en docenten van Narafi (LUCA School of Arts Brussel) en de Visagieschool (Kessel-Lo) in Destelheide voor de Modeweek. 

De tweedejaarsstudenten Fotografie van Narafi krijgen tijdens hun jaarlijkse modeweek telkens de opdracht om een reeks foto’s te maken. Dit jaar zette Destelheide haar schouders mee onder dit project en komt textiel- en modeontwerpster Anita Evenepoel (ons wel bekend als docente op De Zomeracademie) de nodige inspiratie bieden via haar creaties. De studenten brachten haar collectie op een originele manier in beeld op ons domein en in de nabije omgeving. Het resultaat
van deze werkweek was tijdens een zomerexpo te zien in Destelheide!

(c) Kato Peeters

Masterclass Daniel Linehan

Choreograaf Daniel Linehan kwam van 31 maart tot 2 april naar Destelheide voor een masterclass hedendaagse dans gebaseerd op zijn meest recente creatie 'dbddbb'. 

In deze masterclass deelde Daniel voor een kleine groep deelnemers verschillende methodes uit het creatieproces van 'dbddbb', zoals spelletjes, improvisaties, ingeoefende bewegingen, partituren voor de stem en ritmische composities. Ideaal voor jeugdwerkers, docenten of liefhebbers met al wat danservaring om zich bij te scholen. Bovendien was er een avondprogramma waarbij Daniel een unieke inkijk gaf in zijn werk en visie als choreograaf. (Masterclass in samenwerking met Caravan Production)

Lees hier alles over deze masterclass!

Masterclass Fotografie in de Rand van Brussel

De masterclass “Walks on the Wild Side – fotografie in de rand” zoomde in op het complexe grensgebied tussen het Brussels gewest en de Vlaamse rand.

Fotografe Stephanie Kiwitt en fototheoreticus Steven Humblet namen tussen 25 en 28 maart een kleine groep van vijftien deelnemers mee op fotografietocht van Destelheide naar de suburbane buurten van Drogenbos en Vorst. Waanzinnig interessant!

Lees hier alles over deze masterclass!

 

 

Masterclass jongleren Nicanor de Elia

Circusartiest en –regisseur Nicanor de Elia ging aan de slag met professionele jongleurs. 

Aan het eind volgde er een publieke presentatie in Destelheide en ook eentje in Brussel tijdens het OFFestival in Garage 29.

Lees hier alles over deze masterclass!

 

Expo Modefotografie

Een hele zomer lang de meest originele modefoto's, helemaal made in Destelheide tijdens de werkweek! 

De studenten van Narafi (LUCA) werkten een hele week in Destelheide aan originele modefoto's, samen met leerlingen visagie en kunstenaars Anita Evenepoel en Pieter Huybrechts. Deze werden een hele zomer lang tentoongesteld in een kunstenkabinet.

Lees hier alles over de expo modefotografie!

 

Masterclass theater voor leerkrachten Inne Goris

In augustus 2016 organiseerden we een masterclass met theatermaker Inne Goris, speciaal voor leerkrachten (in spe) van het kleuter- en het lager onderwijs.

In deze vierdaagse workshop gaf Inne Goris haar ervaring rond theater in de (Brusselse) klas door aan een select publiek van vijftien deelnemers. 

Lees hier alles over deze masterclass!

 

Masterclass Griet Dobbels

Beeldend kunstenares Griet Dobbels deed samen met Jan De Cock het grootschalige project art@school op het Sint-Jan Berchmanscollege in Brussel. Wij organiseerden er een masterclass rond!

Op basis van de specifieke inhouden van verschillende vakken werden er artistieke interventies bedacht, zowel vakoverschrijdend op schoolniveau of binnen de biotoop van één bepaalde klas. In deze masterclass in augustus 2016 voor een heel diverse ploeg van middelbare schooldocenten ging Griet op zoek naar hoe je binnen jouw eigen doelstellingen en vakinhoud artistiek aan de slag kan.

 

Aankomstjongeren & theater

Samen met theatermaker Nelle De Maeyer brachten we aankomstjongeren in contact met theater. Een prachtige combinatie die resulteerde in een onvergetelijk toonmoment voor WiSPER!

Sinds vorig jaar werkt Centrum West ook met een nieuwe groep aankomstjongeren. Deze jongeren kwamen in België terecht omdat ze moesten vluchten uit hun eigen land. Om hen te ondersteunen in hun integratie in België, organiseert Centrum West verschillende activiteiten en ateliers. Van 14 tot 16 oktober kwamen zij samen naar Destelheide om met theatermaakster Nelle De Maeyer te werken rond zelfexpressie. Ze gingen aan de slag met verhalen, tekst… en elkaar! Een verrijkende ervaring die de jongeren een positieve boost gaf!

 

Breakdance meets costume!

Centrum West organiseert verschillende ateliers voor kwetsbare kinderen en jongeren uit Molenbeek en omgeving. Eén daarvan is een breakdance-atelier waar de kinderen verschillende dansmoves aanleren.

Hiervoor komen ze maar al te graag op weekend naar Destelheide. Van 25 tot 27 november zullen de deelnemers hun danspassen uittesten en daarnaast ook werken aan een gepersonaliseerde outfit. De Brusselse textielontwerpster Alice Van Innis zal de kinderen daarin begeleiden. Wij kijken alvast uit naar de kleurige kostuums en de beloftevolle breakdancepassen!

 

Workshopdag VUB

Naar jaarlijkse gewoonte was er op 5 december opnieuw een workshopdag voor de agogiekstudenten van de VUB!

Dit keer werkten Tessa en Reinhard een hele dag uit in hun expo, waarin de studenten zelf beeldend aan de slag gingen en muzische opdrachten leerden ontwikkelen in de tentoonstelling. En: raamtekeningen maken

 

TOP

 

 

 

2015

In het tweede jaar van onze Brusselwerking realiseerden we opnieuw heel wat verschillende Brusselse projecten!

 

Brusselse artiesten in huis

Dankzij onze uitstekende infrastructuur en een financiële reductie op de verblijfsprijs mochten we in 2015 meer Brusselse circus-, dans- en theatergezelschappen en beeldende kunstenaars verwelkomen dan ooit. Zij speelden verschillende try-outs in Destelheide voor een enthousiast jongerenpubliek, dat op die manier de artistieke taal van deze gezelschappen en disciplines beter leerde kennen! Hieronder een overzicht van al onze Brusselse artiesten in huis...

 

Grotte Collectif de Photographe, Cirque Barbette, Skinfama/Pitcho, La Main à la Patte, Remah Jabr, OH MY GOD asbl, Raisa Vandamme, House Crying Yellow Tears vzw, Cie Möche, Cie OFEN, Younes Khoukhou, Anna Nilson, Cie To Pia, Cie Onya, Youri De Gussem, Quintijn Ketels, Oana Cosug, Lies Borgermans, David Hernandez, Carré Curieux, Geert Vaes, Domenico Giustino

Kunst & Ride - Vives

Op 28 januari gingen we met de studenten van VIVES hogeschool op uitstap naar Brussel. Door middel van een street-art tour, leerden de studenten de stad op een kleurrijke manier kennen. Een andere groep studenten kon genieten van de dansvoorstelling ‘Golden Hours’ van Rosas.  Bekijk hier een impressie van deze avond!

Centrum West – Fanfakids

Net als vorig jaar kwamen de Fanfakids en de dansers van Centrum West naar Destelheide. Ze repeteerden niet alleen aan hun nummers, maar werkten ook met een choreografe en een cineaste aan een eigen dansfilm. Ze creëerden hun droomstad op papier en kregen twee leuke knip, plak- en teken workshops van Artforum vzw. Een goedgevulde week vol beweging, muziek en creativiteit.

 

Expo en Masterclass Ultima Vez

Van maart tot juni vond er de tentoonstelling van Wim Vandekeybus/Ultima Vez plaats in Destelheide.  Verschillende foto’s uit de voorstellingen van Ultima Vez en een reeks persoonlijk werk van de choreograaf werden gepresenteerd. Begin juni organiseerden we een masterclass met docente Laura Aris Alvarez en een groep amateurdansers. Zij werkten rond de fysieke bewegingstaal van Wim Vandekeybus.

Meer info expo

Meer info masterclass

 

 

Expo en masterclass Kurt Deruyter

De tentoonstelling ‘Halfway Home’ van Kurt Deruyter zal plaatsvinden in Destelheide van eind oktober 2015 tot eind januari 2016. Hij toont er zijn werk rond de aankomstwijken in Brussel en raakt daarmee de migratie thematiek aan.  Naast de tentoonstelling zal er tijdens het laatste weekend van de herfstvakantie een kleine groep deelnemers de kans krijgen om met Kurt Deruyter te werken rond dit materiaal en zelf actief de hoofdstad en bewoners te portretteren. Een inspirerend weekend mét een tastbaar resultaat!

Meer info expo

Meer info masterclass

 

Expo Tine Van Kerkhoven

De tentoonstelling in Destelheide brengt een selectie uit het beeldarchief van Tine Van Kerkhoven. Hoewel er een reflexcamera op haar kast staat, kiest deze jonge Brusselse er toch voor om enkel met haar telefoon als fototoestel op pad te gaan. Op die manier lukt het haar vaak om stiekem een beeld vast te leggen, zonder dat iemand het ziet. Nadien deelt ze deze beelden graag met haar online vrienden, en nu ook met de jongeren in Destelheide. De expo van Tine Van Kerkhoven loopt van november 2015 tot medio 2016 in de bar van Destelheide.

Meer info

 

RITCS Radio

In december zullen de studenten van RITCS Radio enkele dagen komen werken in en rond Destelheide. Ze zullen radio documentaires maken o.l.v. docent Luc Haekens, met elk een eigen thema geïnspireerd op figuren, verhalen, plaatsen, … uit de omgeving.  In 2016 worden deze documentaires gepresenteerd voor een groep die in Destelheide verblijft. Verder zal er met hen een tweedaagse opgezet worden rond het presenteren van radio documentaires.

Lees in dit interview alles over het project!

 

 

 TOP

 

2014

 

We realiseerden al heel wat Brusselse samenwerkingsprojecten in het eerste jaar van onze Brussel-werking. Hier een overzicht!

Fanfakids: artistiek kamp

In de krokusvakantie waren vijftien Fanfakids van D'Broej Centrum West bij ons te gast. Naast hun eigen activiteiten organiseerden we voor hen twee workshops rond de grote Mumobox-installaties van Kamo vzw, een bezoek aan onze expo en twee concerten die de jonge kinderen speelden voor crefi en VDS!

 

Expo en masterclass Rosas

Rosas kwam in de zomer van 2014 naar Destelheide! In het kader van ons dansfilmjaar MOVIEMENTS organiseerden we een tentoonstelling en een masterclass over Rosas. 

 

 

 

K-Team: workshop

Het jongerenteam van het Kaaitheater kwam een weekend naar Destelheide en voor hen organiseerden we een Rosas-workshop met danseres Anneleen Keppens en een bezoek aan de expo!

 

RITS regiestudenten

De tweedejaars regiestudenten van het RITS kwamen twee weken aan hun eigen creaties werken in Destelheide. Ze gaven ook een opwarming aan de jongeren van het Sint-Jan Berchmanscollege en toonden hun work in progress aan deze studenten!

 

 

Sint-Jan Berchmanscollege

Een klas zesdejaars van het Sint-Jan Berchmanscollege kwam op bezinning in Destelheide en vulde die erg artistiek in! Ze kregen een rondleiding in onze expo, zagen een try-out van de Brusselse circusartiesten in huis Cie RuspaRocket, kregen een theateropwarming van de RITS regiestudenten waaraan ze achteraf ook feednack geven (heerlijk peer 2 peer!) en mochten na de dansworkshop van Mooss ook naar de toonmomenten van de RITS-studenten gaan kijken.

 

 

D'Broej Centrum West: artistiek kamp

Voor de kids van D'Broej Centrum West organiseerden we tijdens de herfstvakantie een artistieke week vol workshops en activiteiten waarin ze: een speelse rondleiding kregen in onze expo Out of Balance, plastic poppen maakten van hun lichamen (met Quintijn & Aline), werkten rond massage en beweging (met Katrien Oosterlinck), audiovisueel circus ontdekten (met Jacob Rosseel & Artforum), een hiphoples én een showcase kregen van Puzzel B!

 

Puzzel B

De negen dansers van Puzzel B (een project van Zinnema) uit Brussel, Londen en Jamaïca(!) maakten vorig jaar een succesvolle hiphoptheaterproductie met Cindy Claes en zijn nu klaar om zelf te choreograferen. Wij nodigden hen tijdens de herfstvakantie in residentie uit en empowerden hen met: workshops van Ricardo Ambrozio, Quintijn Ketels en Katja Pire, danscoaching door Luke Jessop (Stromae, Ultima Vez...) en theatercoaching door Pitcho (KVS...).

En nog het mooist van al: de droom van de 17-jarige Jimmy kwam uit toen hij voor het eerst les mocht geven in Destelheide aan de kids van D'Broej Centrum West en hij meteen gevraagd werd om dit iedere week te komen doen voor hen! #DestelheideVerbindt

 

Masterclass David Hernandez

Van 28 tot 30 december ging topchoreograaf David Hernandez (Rosas, Trisha Brown...) met zo'n 20 enthousiaste dansjongeren aan de slag rond muzikaliteit in dans. Ze werkten rond compositie en creëerden eigen bewegingsmateriaal. Dit alles presenteerden ze in een toonmoment aan een groep jongeren van Crefi die tegelijkertijd in Destelheide verbleven. Deze dansdriedaagse kaderde in het MOVIEMENTS-dansfilmjaar van Destelheide en de 6x6 jongerenweekends van Cacao Bleu. 

 

TOP