Artiest in huis

Ben je als artistiek gezelschap op zoek naar een repetitieruimte waar je in alle rust de tijd kan nemen om aan een nieuwe productie te werken? Of wil je graag je nieuwe voorstelling uitproberen op een divers publiek?

DHarts, de kunsteducatieve dienst van Destelheide, nodigt professionele theater-, circus-, dans- en muziekgezelschappen en beeldende kunstenaars uit als artiest in huis in Destelheide. 

 

Wat bieden we aan?

Wat vragen we in ruil?

Vraag een residentie aan.

Overzicht artiesten in huis.

Interesse in het bijwonen van een try-out?

 

Wat bieden we aan?

Als artiest in huis kan je gratis onze podiumzaal De Put, een beeldende ruimte of een ander lokaal in Destelheide gebruiken om te creëren, al naargelang de beschikbaarheid ervan. Onze techniekers kunnen helpen bij opbouw en afbraak. Voor langere technische creaties neem je best zelf een technieker mee.
Alle info over techniek vind je in onze technische fiche van podiumzaal De Put en in de technische fiche van onze hanging points (vooral handig voor circusartiesten).

 

Wat vragen we in ruil?

Je betaalt enkel je maaltijden en overnachting in Destelheide. Residenties zijn steeds in vol pension. Een residentie begint altijd op een weekdag, er is geen minimum- of maximumduur, dit wordt geval per geval bekeken aan de hand van de noden van de artiest en de beschikbaarheid in Destelheide.

We vragen ook telkens om een try-out, open repetitie, doorloop, interactie... met de jongerengroepen (16+) die er op dat moment in Destelheide verblijven. Deze try-outs zijn telkens heel positieve ervaringen, zowel voor de artiest die materiaal kan uitproberen als voor de jongeren die na afloop vragen kunnen stellen. Iemand van DHarts is steeds aanwezig om een inleiding/nagesprek te organiseren en de contacten met de jongerengroepen te leggen.

 

 

Vraag een residentie aan:

Een aanvraag voor een residentie of een vraag voor meer info, kan je mailen info@destelheide.be. Hier kan je meer info vinden voor onze artiesten in huis.

Overzicht artiesten in huis:

Benieuwd wie er in het verleden al allemaal in residentie kwam in Destelheide? Check hier de volledige lijst artiesten in huis.

Interesse in het bijwonen van een try-out?

Ben je een bezoeker van Destelheide en ben je benieuwd of er tijdens jouw verblijf artiesten in huis zijn? Neem een kijkje in onze activiteitenkalender. Wie weet kan je tijdens jouw verblijf wel naar een gratis try-out van een concert of theater-, circus- of dansvoorstelling. Dharts omkadert deze try-out en geeft je de kans om in dialoog te treden met de artiesten.