PECK (Pieter van den Broeck)

Pieter Van den Broeck stelt een reeks schilderijen in Destelheide ten toon waarop een beeldend onderzoek naar biologische systemen zoals zichzelf voortplantende cellen, virussen en andere micro-biologische organismen, zichtbaar wordt.

De schilderijen zijn 2 meter groot en worden in triptiek-vorm (reeks van 3) gepresenteerd in de inkomhal van het Vormingscentrum Destelheide. De afbeeldingen zijn geïnspireerd op beeldmateriaal uit de wetenschappelijke wereld. U krijgt een uitvergroot beeld van organismen die het oog niet kan zien maar die een opmerkelijke visuele schoonheid bevatten. Alle werken zijn vervaardigd met spray-can (spuitbus) op canvas. 

Pieter Van den Broeck is aanhanger van de evolutietheorie en probeert met deze expo een weerwoord te bieden aan de algemene maatschappelijke tendens waarbij mensen teruggrijpen naar oudere geloofsconcepten. Deze tentoonstelling is niet alleen beeldend heel sterk, maar vormt tevens ook een uitgelezen kans om met de jongeren van het Vormingscentrum Destelheide een discussie op te starten over extreem denken en hetgeen waar zij in geloven.

Lees hier een interview met Pieter Van den Broeck in het DH-magazine.

Lees hier enkele reacties van bezoekers van de expo in het DH-magazine.