Brusselse Projecten

In vogelvlucht liggen Destelheide en Brussel maar een halfuurtje van elkaar. Toch valt het op dat ons groene domein nog best onbekend is in Brussel. Omgekeerd zien we dat de bezoekers in Destelheide zelden naar onze levendige hoofdstad trekken. Daarom zetten we sinds 2014 een heleboel projecten op die de brug bouwen tussen Dworp en Brussel.

Een groen domein en kwaliteitsvolle repetitieruimtes, dat zijn enkele kwaliteiten van Destelheide waarover te weinig organisaties in het Brusselse kunnen beschikken. Anderzijds bruist het in onze hoofdstad van de musea, theaterhuizen, evenementen… waar we in het rustige Dworp alleen maar van kunnen dromen. Met de open vraag “Waarin kan Destelheide helpen om jouw dromen te verwezenlijken?” trokken we de afgelopen tijd langs allerlei jeugdwerkorganisaties, hogescholen en kunstenwerkplaatsen. In samenspraak bedachten we allerlei projecten en duurzame trajecten die we sinds 2014 kunnen verwezenlijken met steun van de Cel Coördinatie Brussel. Met Destelheide ondersteunen we deze vernieuwende concepten op artistiek vlak door kunstenaars aan te reiken en mee het programma uit te denken, logistiek door onze ruimtes ter beschikking te stellen en financieel door een kleine korting op de verblijfprijs.

Onze bruisende hoofdstad is aanwezig in alle pijlers van onze kunsteducatieve werking, van onze expo’s tot onze artiesten in huis en masterclasses.

 

Benieuwd naar onze huidige Brusselprojecten?

Of interesse in wat we reeds in het verleden verwezenlijkten?

Om de twee jaar kan je het resultaat van onze bloeiende Brusselwerking ontdekken op SPOT ON, een mini-festival op het domein van Destelheide. De eerste editie in 2017 was alvast een succes!

 

 

-