Brusselprojecten 2019

- MUSEUM NIGHT FEVER i.s.m. TransfoCollect, Louis Vanhaverbeke, MIMA

In een samenwerking met Destelheide & Hanenbos werkte TransfoCollect met ondersteuning van Louis Vanhaverbeke drie weekends aan een artistieke interventie die tijdens Museum Night Fever 2019 getoond werd in het MIMA-museum in Brussel op 23 februari 2019.
 

- NEXT GENERATION, PLEASE! i.s.m. BOZAR, COOVI Secundair, Raisa Vandamme, Jan Knops, Yentl De Werdt

Destelheide & Hanenbos werkten dit prachtige project uit voor Next Generation, Please! in BOZAR. Samen met de studenten van COOVI Secundair, filosoof Jan Knops, artieste Yentl De Werdt en fotografe/videografe Raisa Vandamme.

Over het project: Wie ben ik? Wie ben ik echt? Ben ik anders dan die ander? Hoe anders ben ik dan? En hoe anders is de ander? In (Un)Expected ontrafelden we de verwachtingen die we hebben over onszelf en over elkaar. We vertrokken bij onze eigen ervaringen en schudden alle fake lagen van ons af tot de basis overbleef: ons lichaam. Ben ik man of vrouw of tussenin? Voel ik me man of vrouw of tussenin? En wie word ik verwacht te zijn? Die vragen gingen we te lijf met taal en beweging om uiteindelijk bij een video-installatie uit te komen. Expect the (Un)Expected.

Vernissage op 9 mei in BOZAR, Brussel. De expo liep tot 28 juli 2019.

 

- INTERIEURVORMGEVING i.s.m. LUCA School of Arts Campus Brussel

Twee vragen kregen de 2de bachelors Interieurvormgeving van LUCA School of Arts, Campus Brussel door Destelheide voorgeschoteld: Ontwerp een STILTEPLEK voor het domein, waar jongeren zich even kunnen afzonderen van de drukte, waar ze even op adem kunnen komen, waar ze kunnen reflecteren of rustig een groepsgesprek kunnen voeren. Of, ontwerp een ONTMOETINGSPLEK die jongeren aanmoedigt om elkaar tegen te komen, met elkaar in gesprek te gaan en ideeën uit te wisselen, los van de groep of organisatie waarmee ze in Destelheide verblijven.
32 studenten Interieurvormgeving gingen de uitdaging aan en stelden op 3 april 2019 hun ontwerpen voor aan een tienkoppige jury. Directeur van Destelheide & Hanenbos, Guy Uyttebroeck, directeur van de Hoge Rielen, Bert Mellebeek, coördinator techniek, Gert Taveirne, coördinator DHarts, Melanie Coisne, algemeen coördinator van Koning Kevin vzw en lid van de Raad van Bestuur, Jan De Troyer, afgevaardigde van FoCi, Songul Sagir, afgevaardigde van het kabinet van minister Gatz, Sigrid Callebert en docenten Anita Evens, Steven Houbrechts en Bruno Poelaert gaven punten en kozen uiteindelijk 3 ontwerpen die tegen september 2019 zullen worden gerealiseerd.
Proficiat Aiko Roegiest, Anouk Geebelen en Margo Coenen!

 

- PROJECT STANDING STILL / STILL STANDING i.s.m. Centrum West, www.wehavethechoice.com, Katrien Oosterlinck

- ART MEETS LGBTQ+

        In samenwerking met Wel Jong Niet Hetero organiseert Destelheide op zaterdag 14 december een boeiende namiddag en avond vol workshops en open minded kunst in het Huis van de Mens.