Amaryllis Uitterlinden

Wie een bijzonder goed geheugen heeft, ziet in Amaryllis Uitterlinden (1983) nog een van de finalisten van de VRT talentenjacht: De Grote Prijs Bart Peeters of zelfs de kleine Annie uit de gelijknamige musical bij het KJT. Amerika herinnert zich haar als het opkomend talent dat dankzij een beurs een jaar zang en songwriting studeerde aan het prestigieuze Berklee College Of Music in Boston.  Als kind uit een creatief nest met sterke banden in het theatermilieu, vond Amaryllis – met een gezonde dosis koppigheid - in de muziek haar eigen weg. Gaandeweg ontwikkelde ze haar stem en haar pianospel, die vandaag de zo typische sound bepalen. Amaryllis timmerde zelf flink verder aan de weg, onder meer door de ontmoetingen met producers Jean Blaute en Piet Goddaer (Ozark Henry) of in haar duet met Jan Leyers. Als actrice en muzikale begeleidster werkte Amaryllis o.a. mee aan de voorstellingen Pinokia en Puck van het gerenommeerde figurentheater Froe Froe.  

De inspiratie voor haar debuut album vond Amaryllis in haar eigen leven. In Destelheide repeterenAmaryllis samen met drummer Frank Vanweddingen aan de songs voor het nieuwe album. Het resultaat belooft een oprecht en intiem album te worden dat in 2009 verschijnt.

Over groeien, crashen, aanvaarden en weer opstaan. Over zoeken naar het grotere plaatje en jezelf onderweg tegenkomen. Over een warm hart dat op een kruispunt staat in het leven. Het zijn herkenbare thema’s van alle tijden, gebracht en ook verteld op zo’n manier dat ieder van ons zijn eigen verhaal weerspiegeld ziet.

Lees hier het interview met Amaryllis in het DH-magazine.